یکشنبه , 15 مهر , 1403

مشاوره رایگان: 09121553166 | 02122010070 |

خانههدایا تبلیغاتینحوه تعیین استراتژی بلاگری

نحوه تعیین استراتژی بلاگری

اگر مقاله ی چگونه یک بلاگر موفق شویم را مطالعه کرده باشید، میدانید که یک بلاگر چه وظایفی دارد ونقشه راه تبدیل شدن به یک بلاگر موفق چیست. بعلاوه، انواع مختلف بلاگ را نیز شناخته اید. تمام این دانش زمانی کاربرد دارد که محتوایی برای انتشار داشته باشید و این محتوا را با استراتژی مناسبی مدیریت کرده باشید. در این مقاله به به بیان استراتژی بلاگری می پردازیم تا با استفاده از این گام ها بدانید که نقش بلاگر چیست و چگونه می تواند با استراتژی مناسب، بلاگ خود را رشد دهد.

چگونگی تدوین استراتژی بلاگری را می توان به سه بخش زیر دسته بندی کرد:

  1. نحوه شروع یک بلاگ موفق
  2. استراتژی بازاریابی بلاگ
  3. راه های رسیدگی و نگهداری از بلاگ

در ادامه، گام های مورد نیاز هریک از مراحل بالا را مرور می کنیم.

 

استراتژی بلاگری
چگونه برای بلاگ خود استراتژی تعیین کنیم؟

 

نقشه راه شروع بلاگ موفق برای بلاگر چیست

برای دانستن این که کار یک بلاگر چیست و خودتان این کار را انجام دهید، در مرحله اول باید یک بلاگ شخصی استاندارد داشته باشید. به طور کلی انجام امور زیر برای راه اندازی یک بلاگ موفق پیشنهاد می شوند:

  • انتخاب موضوع و هدف بلاگ
  • انتخاب سیستم مدیریت محتوا
  • طراحی وبسایت
  • تعیین نویسنده و مدیر سایت
  • تعیین نحوه و زمان بندی انتشار مطالب
  • نوشتن مطالب کامل و ارزشمند
  • اضافه کردن CTA
  • انتشار مطالب
  • آنالیز پیشرفت بلاگ

انتخاب موضوع و هدف بلاگ

اولین بخش توسعه استراتژی بلاگری این است که به طور واضح موضوع و هدف بلاگ را مشخص کنید. وقتی بخواهیم به بررسی این بخش بپردازیم که موضوع اصلی یک بلاگ چیست و برای مطالب خود چه هدفی دارد باید این نکته را در نظر بگیریم که موضوع به حدی گسترده باشد که بتوان برای آن مطالب مختلفی تولید کرد. البته موضوع انتخابی شما باید کاملا با کسب و کار شما مرتبط باشد.

زمانی که به هدف وبلاگتان فکر می کنید، این سوال را از خود بپرسید که «چرا باید چنین وبلاگی راه اندازی کنم؟». باید بتوانید پاسخ این سوال را در یک جمله و به طور کامل پیدا کنید. اهداف وبلاگ خود را در جایی یادداشت کنید تا همزمان با توسعه مجله اینترنتی تان بتوانید به آن مراجعه نمایید.

اگر همچنان در پیدا کردن موضوع بلاگ خود مشکل دارید،  سوالات زیر را در نظر داشته باشید:

  • بزرگ ترین هدف شما و تجارتتان چیست
  • داستان پشت هدف شما چیست
  • چه کسی تمایل دارد تا اشتیاق شما نسبت به هدف را با دیگران اشتراک گذاری کند؟
  • اگر یک تیم برای کسب وکار خود دارید، آیا کل تیمتان در راستای این هدف حرکت می کنند؟

 

استراتژی بلاگری
انتخاب موضوع و هدف بلاگ

 

تهیه هاست و ثبت بلاگ

خرید هاست برای بلاگ دو بخش مختلف را دربر می گیرد. در ابتدا در بارهی ساختار URL بلاگ صحبت می کنیم. «نام دامنه» که به «ریشه دامنه» (Root Domain) هم شناخته می شود، متنی در URL است که وب سایت و به دنبال آن کسب وکار شما را توصیف می کند. به طور مثال، دامنه سایت واژه گستر به صورت « vajegostar.com » تعریف می شود.

ساب دامین یا زیردامنه

«زیردامنه» (Subdomain) همانطور که از نامش پیداست، بخشی از دامنه اصلی را تشکیل می دهد و قبل از دامنه قرار می گیرد. به طور مثال اگر به URL وبلاگ واژه گستر دقت کنید، عبارت مقالات را قبل از دامنه سایت به صورت /مقالات/vajegostar.com   مشاهده می کنید که به این عبارت، ساب دامین یا زیردامنه گفته می شود. ساب دامین در سازماندهی محتوا کاربرد بسیاری دارد. در واقع انواع مختلف محتوا را می توان به کمک ساب دامین سازماندهی کرد.

اگر سایت بزرگی را در اختیار شماست، استفاده از زیردامنه برای دسته بندی بخش های مختلف بسیار کمک کننده خواهد بود. مثلا، مطالب مربوط به مجله می توانند در بخش «blog» و مطالب مربوط به خرید با زیردامنه «shop» منتشر شوند.

ساب دایرکتوری یا زیرشاخه

«ساب دایرکتوری» (Subdirectory) قسمتی از دامنه اصلی سایت است که دهنده صفحه خاصی از وب سایت شما را نشان می دهد. یک ساب دایرکتوری ممکن است مشابه لینک زیر باشد:

«example.com/blog/article-name»

به کارگیری ساب دایرکتوری به طور معمول اعتبار بیشتری به دامنه اصلی می بخشد. با این وجود، در طول زمان، کار را برای دسته بندی محتوا دشوار خواهد کرد چراکه برای سازماندهی مناسب محتوای تولید شده به ساب دایرکتوری های بیشتری نیاز پیدا می کنید و این مورد در «تجربه کاربر»  (User Experience | UX) تاثیر خواهد گذاشت.

 

استراتژی بلاگری
تهیه هاست و ثبت بلاگ

 

علاوه بر این، ساب دایرکتوری می تواند نشان دهنده نوع خاصی از محتوا باشد، به طور مثال، URL  زیر بازدیدکنندگان از سایت را به مقالات «بازاریابی» (Marketing) هدایت می کند.

blog.example.com/marketing/article-name

در نهایت، گزینه ای که برای بلاگ خود در نظر می گیرید تاثیر بسیار زیادی در رتبه بندی طبیعی (ارگانیک) سایت شما خواهد داشت. به همین دلیل باید به شکلی آگاهانه گزینه های موجود را انتخاب کنید.

در قدم بعدی باید یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) انتخاب کنید. در حال حاضر بسیاری از سایت ها چه برای مدیریت محتوا و چه برای اجرای سایت خود از وردپرس استفاده می کنند.

طراحی سایت

تا اینجای کار به خوبی می دانیم که برای تاسیس یک وب سایت، وظیفه بلاگر چیست و چه کارهایی را باید برای انتخاب دامنه سایت انجام دهد. در مرحله بعد به طراحی سایت می رسیم. نحوه طراحی قالب سایت باید به گونه ای باشد که خوانندگان را به خواندن و اشتراک گذاری مطالب ترغیب کند.

بلاگ شما باید بسته به برند شما به شکلی مشتری پسند طراحی شده باشد. همچنین، طراحی آن باید مرتب و منظم باشد و گشت وگذار در آن آسان باشد. به عبارت دیگر، اگر کاربری برای بار دوم از سایت شما بازدید کند، باید در نگاه اول مطالب شما را تشخیص داده و به این نتیجه برسد که این مطلب توسط سایت شما تولید شده است. به همین دلیل باید برای سایت خود قالبی طراحی یا انتخاب کنید که نمایشی یکپارچه از سایت را ایجاد کند.

انتخاب نویسنده و مدیر سایت

تا اینجا به خوبی میتوجه شدیم که اهمیت طراحی سایت برای یک بلاگر چیست به همین دلیل، اطلاعات مناسبی از چگونگی طراحی و ایجاد یک سایت داریم. در این مرحله باید نویسنده یا نویسندگان سایت را انتخاب کنیم. همچنین مدیر سایت نیز در همین مرحله انتخاب می شود. برای این که این بخش را به بهترین شکل ممکن انجام دهید باید از خود سوال کنید که کدامیک از اعضای تیم می تواند این نقش را به خوبی ایفا کند یا نیاز به استخدام چه افرادی دارید.

 

استراتژی بلاگری
انتخاب نویسنده و مدیر سایت

 

با توجه به این که تا حدودی با نحوه تعیین استراتژی بلاگری آشنا شدید، به احتمال زیاد متوجه شده اید که، بسیاری از این وظایف را خود بلاگر باید به تنهایی انجام دهد. با این حال، اگر کسب وکار بزرگی داشته باشید می توانید افراد مختلفی را به کار بگیرید. بسته به بزرگی تیم بازاریابی و منابع موجود ممکن است یک نفر، چندین وظیفه از فهرست زیر را به عهده بگیرد.

تخصص های مورد نیاز یک بلاگ

  • ایده پرداز موضوعات مجله
  • کارشناس سئو و آنالیزور کلمه کلیدی
  • مسئول آمارها، مثال ها، داستان پردازی های شخصی و رهبری فکری
  • ویراستار
  • مدیر استراتژی و تقویم تحریریه (تقویم نشر)
  • مدیر بازاریابی و مارکتینگ
  • مسئول به روزرسانی و بهینه سازی مطالب قبلی
  • تعیین نحوه و زمان بندی انتشار مطالب

با پیش برد این مراحل دانش کافی بدست خواهید آورد که بلاگر چه نقشی دارد و چگونه با مدیریت خود می تواند یک استراتژی بلاگری موفق تعیین کند. اما همانطور که پیشتر گفته شد، فعالیت مستمر در تولید محتوا از جمله نکات مهم برای موفقیت در این صنعت به شمار می آید. فعالیت مستمر به تعامل بیشتر مخاطب و علاقه مندی او می انجامد. علاوه بر این باعث می شود تا وضعیت خود را در میان رقیبانتان حفظ کنید و در حوزه تخصصی خود نقشی تعیین کننده بدست بیاورید. برای موفقیت در این موضوع باید از تقویم محتوایی استفاده کنید تا انتشار مطالب به شکلی مناسب صورت بگیرد.

زیبایی این مدل از ریتم تولید محتوا و اشتراک گذاری مطالب از طریق تقویم محتوایی در این است که حس مسئولیت پذیری بلاگرها را بالا می برد. حتی اگر تمامی این فعالیت ها را خودتان به تنهایی انجام دهید، نهایتا استفاده از تقویم محتوایی نظم بیشتری به کار شما می بخشد. نظم بیشتر، اعتماد مخاطب به شما را بیشتر می کند و در استفاده از محصولات و خدمات شما اعتماد بیشتری جلب می شود. علاوه بر این، در تاریخ مورد نظر، تمامی مطالب به صورت کاملا بهینه آماده شده اند و خوانندگان نیز با آن همراه خواهند شد.

 

استراتژی بلاگری
نوشتن مطالب کامل و ارزشمند

نوشتن مطالب کامل و ارزشمند

شاید بهتر باشد که بارها و بارها بر اهمیت نوشتن مطالب ارزشمند و کامل تاکید کنیم. البته ممکن است این سوال مطرح شود که نقش بلاگر چیست و چطور می تواند مطالب کامل و ارزشمندی را تهیه کند. این مورد به طور مستقیم در نحوه نگرش کاربران، رقبا، مشتریان و مخاطب هدف به مطالب منتشر شده شما ارتباط دارد. علاوه بر این، به کمک مطالب کامل و ارزشمند است که تعامل مخاطب با نوشته ها بیشتر خواهد شد.

به خاطر داشته باشید که جذب مخاطب جدید به زمان و انرژی بیشتری نسبت به نگهداری مخاطبان قدیمی نیاز دارد. به علاوه، مخاطبان قدیمی این پتانسیل را دارند که کسب وکار و فعالیت شما را به دیگران معرفی کنند. بنابراین بر تولید محتوایی تمرکز داشته باشید که به طور مستمر انجام بگیرد. ارائه اطلاعات ارزشمند، مخاطب را به صورت طولانی مدت با شما همراه می کند.

افزودن فراخوانی به اقدام (CTA)

اگر این مقاله را تا اینجا به خوبی مطالعه کرده باشید قطعا می دانید که هدف نهایی بلاگر چیست و چرا برای توسعه بلاگ خود می کوشد. در تمامی این موارد، بلاگ نویسی برای این انجام می شود که در نهایت به افزایش بازدید سایت یا افزایش بازدید گوگل بیانجامد. به این ترتیب، در اثر افزایش بازدید، مشتریان احتمالی بیشتری به خریدار و مشتری دائمی تبدیل می شوند.

 

استراتژی بلاگری
افزودن فراخوانی به اقدام یا call to action

 

مثلا احتمال دارد در مطلب خود، محصولی از شرکتی دیگر را تبلیغ کنید یا این که مطلبی را برای یکی از خدمات تخصصی خود نوشته باشید. قطعا باید لینک یا دکمه ای وجود داشته باشد تا خواننده با کلیک کردن بر روی آن، به کالا یا خدمات دسترسی پیدا کند. به این روش درج لینک، «فراخوانی به اقدام» (Call To Action | CTA)  می گویند.

پس اگر می خواهید بلاگ موفقی داشته باشید باید به شکل درستی از CTA بهره بگیرید. حتی به هنگام درج بنر تبلیغاتی نیز رعایت این نکته ضروری است.

انتشار مطالب

قسمت جذاب در تمامی این فرآیندها، انتشار مطالب آماده شده است. مطالبی که با استانداردهای بالا آماده کرده اید را در یک «صفحه فرود» (Landing Page) مناسب و طبق تقویم محتوایی خود نشر دهید. همچنین، با استفاده از راهکار های بازاریابی اینترنتی از جمله بازاریابی ایمیلی، لینک مطالب خود را به کاربران خود ایمیل کنید. با بهره گیری شبکه های اجتماعی هم این مطالب را به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید به کمک قابلیت های کلاب هاوس درباره مطالب خود به بحث و گفتگو بپردازید.

 

استراتژی بلاگری
طراحی تقویم محتوایی و انتشار مطالب

 

آنالیز عملکرد مطالب و پیشرفت بلاگ

در این قسمت از استراتژی بلاگری باید به رصد عملکرد مطالب تولید شده کنیم. برای این کار باید مشخص کنید که کدامیک از داده ها موجود برای شما و کسب و کارتان حائز اهمیت است. زمانی که از نحوه عملکرد این داده ها مطلع شدید، این امکان وجود دارد که استراتژی بلاگری خود را به شکل بهتری تنظیم کنید. برخی از داده های مورد نیاز در زیر آورده شده اند:

  • تعداد خوانندگان و مشترکان
  • بازدید هر پست
  • تعداد تبدیل (تبدیل از لید به خریدار)
  • مقدار بک لینک سایت
  • حجم ترافیک ورودی از سایت های دیگر (Referrals)
  • ترافیک کلی

به هنگام تنظیم این داده ها با اهداف، بهتر است این سوالات را از خود بپرسید تا در نهایت هدف های بهتری بدست بیاید:

  • آیا این هدف به شما در رسیدن به نیت نهایی کمک می کند یا این که هدف های بهتری نیز وجود دارند؟
  • آیا این هدف با سایر بخش های شرکت شما در یک راستا قرار دارد؟

 

استراتژی بلاگری
آنالیز عملکرد مطالب و پیشرفت بلاگ

 

زمانی که نوع داده های مورد نیاز خود را تعیین کردید، مدت زمان ۶۰ روز را برای رسیدن به این اهداف در نظر بگیرید. این کار کمک می کند تا کیفیت عملکرد استراتژی بلاگری خود را آزمایش کنید و اهداف را بر مبنای این نتایج تنظیم کنید.

سخن آخر

استراتژی بلاگری شالوده فعالیت‌ های بازاریابی در دنیای وب محسوب می‌شود. همه ما از اهمیت مجلات اینترنتی آگاهیم و تأکید بیشتر روی این مسئله، زیاده‌ گویی است. هر بلاگر موفقی برای دستیابی به نتایج مطلوبی که به دنبال آن‌ ها ست، باید استراتژی مناسبی را پیش بگیرد.

شروع به هر کاری بدون استراتژی مناسب به راه رفتن در تاریکی شباهت دارد. به همین دلیل استراتژی بلاگری را می‌توان به‌ مثابه چراغی دانست که تعیین می‌ کند یک کسب‌ و کار، در چه مسیری باید گام بردارد؟

امیدواریم این مطلب قدم مثبتی در تعیین استراتژی شما بوده باشد. سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

RELATED ARTICLES
0 0 رای ها
امتیاز دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پر بازدید تررین ها