بلاگری یکی از مشاغل جدید دنیای امروز است که طرفداران زیادی دارد. این شغل که انواع مختلفی نیز دارد امروزه، باعث پیشرفت های بسیاری برای مخاطبان از جنبه های مختلف از جمله بالا رفتن اطلاعات شده است. در پارت اول این مقاله یعنی بلاگر کیست و انواع بلاگری پارت اول به توضیح این شغل و مزایای آن پرداختیم و برخی از انواع آن را توضیح دادیم. در این مقاله سعی داریم تا دیگر انواع بلاگری را به شما عزیزان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
بلاگر عکاسی کیست
یک عکس خوب ارزش هزاران انتشار در شبکه های اجتماعی را دارد. البته هزار دفعه شاید کمی اغراق باشد. ولی افراد مختلف تمایل دارند که در مورد پشت صحنه عکس های شما اطلاع داشته باشند. یک بلاگر عکاسی، به کمک مطالب خود نه تنها هنر خود را به ارائه می دهد و افراد را با انواع عکاسی آشنا می کند، بلکه مشتریان جدیدی را نیز برای خود جذب می کند. موضوعاتی که یک بلاگر عکاسی می تواند به آن بپردازد در زیر آورده شده است.
- ایده های مختلف در ژانرهای متفاوت عکاسی
- معرفی و بررسی تخصصی تجهیزات و نرم افزارهای عکاسی
- آموزش های عکاسی مثل تکنیک های ترکیب بندی (کامپوزیسیون) در عکاسی
- آموزش های مربوط به تلفن همراه مانند نحوه عکاسی با تلفن همراه
بلاگر شخصی چه فعالیت هایی دارد
از انواع بلاگری میتوان به بلاگر شخصی اشاره نمود. یک بلاگ شخصی محلی است که در آن، بلاگر تجربیات شخصی خود را از زندگی بیان کرده و مطالب مرتبط با آن را منتشر می کنید. اگر بخواهیم بگوییم کار این بلاگر چیست باید گفت که این نوع از بلاگری همچون یک دفتر خاطرات عمل می کند که با زبان اول شخص بیان می شود. برای این نوع از محتوا می توانید موضوعات مختلفی را مورد بررسی قرار دهید یا این که به نوشتن در رابطه با علایق خود بپردازید.
به هنگام طراحی وب سایت یا طراحی کاور مطالب خود، حتما آن را به شکلی شخصی بیان کنید. به گونه ای که نشان دهنده ی اهداف شخصی شما برای وبلاگ باشد. برای این که سایت خود را به شکلی منحصر به فرد نشان دهید، دامنه ای که شامل نام خودتان باشد انتخاب کنید. به این شکل، نام سایت شما، شخصیت شما را همانند یک پیشرو در حوزه تخصصی و زندگی شخصی نمایش دهد. این نوع از بلاگری موضوعات بسیاری را شامل می شود و خلاقیت در آن انتهایی ندارد. تمامی چیزی که به آن نیاز دارید، داشتن نگاه شخصی به موضوعات روزمره است. برخی از موضوعات پیشنهادی عبارت است از:
- داستان های شخصی
- زندگی روزمره و علاقه مندی هایتان
- رشد و توسعه فردی
بلاگ DIY چیست
دیگر مورد از انواع بلاگری، بلاگر DYI است. این نوع بلاگری فعالیت هایی که با نام «خودت بسازش» (Do It Your Self | DIY) را شامل شده ودر فضای مجازی نمایش داده می شوند و بازار خوبی هم برای فروش دارند. بعلاوه، اگر بخواهیم بررسی کنیم که وظایف این بلاگر شامل چه مواردی می شود، می توان موارد زیادی همچون صنایع دستی را نیز از این دست به حساب آورد. در واقع، صنایع دستی مانند کیف و لوازم چرم، جواهر سازی و … را هم می توان نوعی DIY به شمار آورد که بازار بسیار مناسبی را نیز شامل می شوند.
از آن جایی که تکمیل پروژه های DIY مراحل مختلفی را شامل می شود، بلاگری در این حوزه امکان برقراری ارتباطی مناسب با مخاطب را بوجود می آورد. در این کار، به هنگام برقراری ارتباط باید بسیار مرتب و سازماندهی شده عمل کرد تا هنگامی که کاربری محتوای شما را مطالعه می کند، پروژه های مختلف را به سادگی پیاده سازی کند. موضوعات پیشنهادی در بلاگ DIY گستره وسیعی را دربر میگیرد که در فهرست زیر به برخی از آن ها اشاره شده است.
- دکوراسیون داخلی منزل
- کاردستی
- نحوه ساخت اوریگامی کاغذ
- خیاطی
- چرم دوزی
- ساخت جواهرات
- پروژه های الکترونیکی، آردوینو و طراحی مدار
- حل انواع مختلف روبیک
- و …
بلاگر موسیقی
موسیقی باعث ارتباط افراد مختلف به صورت آنلاین یا آفلاین می شود. خوانندگان، آهنگ سازها و منتقدان همگی برای صحبت پیرامون هنر موسیقی در فضاهای دیجیتال گرد هم می آیند. بلاگرهای موسیقی یکی دیگر از انواع بلاگری هستند که می توانند نکات تخصصی مانند آموزش تئوری موسیقی را در فضای مجازی منتشر کنند یا این که در مورد سبک خاصی از موسیقی گفتگو کنند. علاوه بر این، در مورد موضوعاتی خارج از حوزه موسیقی مثل طراحی کاور آلبوم موسیقی هم امکان گفتگو و نقد وجود دارد.
برای پیشرفت در این حوزه پیشنهاد می شود که یک سبک خاصی از موسیقی را انتخاب و مطالبی پیرامون آن منتشر کنید. از مزایای این نوع بلاگری می توان به دریافت بلیت همایش ها و کنسرت های موسیقی و مراسم های رونمایی از آلبوم اشاره کرد. موضوعات پیشنهادی در زمینه بلاگری موسییقی را در فهرست پایین مشاهده می کنید.
- لیست پرفروش های هفته (ماه، فصل و …)
- تجهیزات آهنگ سازی
- خوانندگان، آلبوم ها و اخبار حوزه موسیقی
بلاگر بورس و اقتصاد کیست
از جمله بخش های پرطرفدار، آموزش ها و مطالب بورس و اقتصاد است. نوشتن و صحبت در رابطه با بورس و سهام داری و نحوه تحلیل بازارهای سهام، از جمله موضوعات پرطرفداری هستند که خواننده های زیادی را به سوی شما هدایت می کنند. به طور مثال نحوه سرمایه گذاری در یک بازار و یا انتخاب و تحلیل یک سهام گزینه های بسیار پرطرفداری برای بلاگری محسوب می شوند. برخی از موضوعات پیشنهادی این حوزه در زیر آورده شده است:
- آموزش بورس
- انواع بورس مانند بورس کالا و بورس انرژی
- تحلیل تکنیکال
- تحلیل بنیادی
- الگوهای بورس
بلاگر کسب و کار کیست
به احتمال زیاد، اگر کسب و کار جدیدی راه اندازی کرده اید با مشکلات آن آشنا هستید. مراحل قانونی برای کسب مجوزها، نحوه تدوین انواع طرح های تجاری و بوم های کسب و کار مانند بوم کسب و کار ناب تنها بخشی از این فرآیندها را تشکیل می دهند. بعلاوه، آشنایی با انواع استراتژی های دیجیتال مارکتینگ برای بازاریابی فروشگاه، حوزه تخصصی دیگری را هم در زمینه کسب و کار نشان می دهد. به همین دلیل، طرفداران بسیاری را می توانید به این روش جذب کنید. از این رو، اگر بخواهیم بدانیم که یک بلاگر چه وظایفی دارد و در کسب و کار چگونه تعریف می شود می توانیم موضوعات پیشنهادی زیر را بررسی کنیم.
- نحوه راه اندازی استارت آپ
- چگونگی ثبت شرکت
- نحوه دریافت وام و اعتبارات مرتبط با کسب وکار
- انواع آموزش حسابداری با نرم افزار های مختلف ازجمله اکسل
- مصاحبه با افراد متخصص و کارآفرینان برتر در این حوزه
- تحلیل کسب وکار و بازار
بلاگر هنری و گرافیک کیست
هنر و طراحی را می توان به عنوان بخشی از خلاقیت در نظر گرفت. در میان انواع بلاگری، بلاگرهای این حوزه، فارغ از نوع لوازم مصرفی خود این امکان را دارند که موزه ای از هنرهای خود را به صورت مجازی و دیجیتال در معرض دید عموم قرار دهند. ضمنا به این نکته توجه داشته باشید که بلاگرهای حوزه هنر و گرافیک فقط در رابطه با نمایشگاه ها و گالری های هنری فعالیت نمی کنند بلکه می توانند آموزش های مختلفی را در وبلاگ خود انتشار دهند. به طور مثال ممکن است با انتشار مطلبی در رابطه با اصول طراحی اینفوگرافیک یا نحوه طراحی مهر خاتم بتوانند مخاطبان زیادی را جذب کنند.
زمانی که متن بیوگرافی اینستاگرام خود را می نویسید یا این که صفحه «درباره من» وب سایت خود را تنظیم می کنید، این کار را به گونه ای انجام دهید که مخاطبان علاقه مند بیشتری را به خود جذب کند. که البته برای این کار بهتر است لینکی از مطالب فنی و تخصصی خود را در این صفحه قرار داده و توضیحی فنی برای آن ها ارائه دهید. موضوعات تخصصی یک بلاگر هنر و گرافیک شامل موارد زیر است:
- پشت صحنه آثار هنری
- آموزش های مرتبط با هنر و طراحی
- مصاحبه با هنرمندان مختلف
بلاگر کتاب و ادبیات کیست
افراد کتاب خوان تمام وقت خود را صرف مطالعه ی کتاب ها نمی کنند. بلکه این افراد را در میان مطالب سایت های اینترنتی هم پیدا می کنید. این دسته از افراد، کتاب هایی که خوانده اند را به علاقه مندان معرفی کرده و در رابطه با آن ها نظر می دهند. البته با توجه به ژانرهای مختلفی که در کار داستان نویسی وجود دارد، اگر بخواهیم بدانیم وظایف این نوع بلاگر چیست باید معرفی ژانرهای مختلف یا بررسی نوع بخصوصی از ادبیات را نیز در نظر بگیریم.
اگر هنوز تبدیل به یک بلاگر حرفه ای کتاب نشده اید یا در این زمینه تخصصی ندارید، بهتر است این کار را با نوشتن در مورد کتاب هایی آغاز کنید که به تازگی آن ها را مطالعه کرده اید. حتی این امکان وجود دارد که با همکاری ناشران مختلف، کتاب های آن ها را در وب سایت خود عرضه کرده و بفروشید. بعضی از موضوعاتی که یک بوک بلاگر به آن ها می پردازد در فهرست زیر موجود است.
- تکنیک های نویسندگی
- مرور،نقد و بررسی کتب مختلف
- مصاحبه با نویسندگان
- آشنایی با آرایه های ادبی و انواع مختلف شعر
بلاگر فیلم و سینما
یکی از پرطرفدارترین مباحث در میان انواع بلاگری، نوشتن در رابطه با فیلم و سینما است. در ادامه میخواهیم وظیفه بلاگر فیلم و سینما را بررسی کنیم و ببینیم این فرد چگونه می تواند به مخاطبان خود کمک کند. اگر شخصی هستید که تنها برای سرگرمی و تفریح به سینما می رود، بلاگری در این حوزه مناسب شما نیست. اما اگر علاقه مند به تحلیل کارگردان ها و ساخته های آن ها هستید، قطعا مخاطبان بسیاری زیادی را جذب مطالب خود خواهید کرد. ههمچون بلاگ موسیقی، زمانی که بلاگری فیلم و سینما را انتخاب می کنید بهتر است فعالیت خود را از یک ژانر مشخص استارت بزنید. موضوعات معمول در بلاگ فیلم و سینما در زیر فهرست شده است.
- فیلم های در حال اکران
- فیلم هایی که به زودی به سینما راه پیدا می کنند
- مصاحبه
- پشت صحنه فیلم ها
- تکنولوژی های فیلم سازی
- آموزش های کارگردانی
- مصاحبه با افراد متخصص
سخن آخر
دنیای امروز نیازمند تغییرات بسیاری است. اگر میخواهید با جهان همسو باشید باید تغییرات بسیاری نسبت به قبل در خود ایجاد کنید. یکی از این تغییرات همگام شدن با دنیای دیجیتال است. پیشتر فردی بی سواد فردی بود که توانایی خواندن و نوشتن ندارد. اما امروزه فرد بی سواد فردی است که یک وبلاگ شخصی ندارد.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با بلاگ و انواع بلاگری آشنا کنیم. اکنون با اطلاعاتی که در این زمینه دارید می توانید در راه پیشرفت خود قدم برداشته و یکی از حوزه های بلاگری را که به آن علاقه دارید انتخاب کرده و کار خود را شروع کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
آیا شما یک وبلاگ شخصی دارید؟ آیا در زمینه ی بلاگری اطلاعاتی دارید؟ دانش یا سوالات خود را با ما در میان بگذارید.