تاریخچه بیلبورد به زمان های گذشته ای بر می گردد و این سوال برای شما به وجود می آید که بیلبورد یا آگهینما چیست ؟ بیلبورد و استرابورد :به تابلوی بزرگی گفته میشود که فضای مناسبی برای نصب آگهی را در اختیار دولت، صنعتگران و عرضه کنندگان کالا میگذارد و در اصل به هر فضای خارجی که امکان نصب آگهی در آن باشد اطلاق میشود؛ اما امروزه، بیشتر به معنای تابلوهای بسیار بزرگ و نورپردازی شدهاست که بر پایههای بلندی قرار گرفته و از فواصل دور قابل دیده شدن هستند.
امروزه آگهی ها نماها مجموعهای از تصاویربزرگ هستند، بعضی از آنها مضحک، بعضی کمی عجیب و غریب و گاهی کنایه آمیزند. ما به عنوان بیننده میتوانیم دیدگاههای مختلفی نسبت به هر آگهینما داشته باشیم اما این واقعیت را نمیتوان انکار کرد که بیلبوردها، نماد جریان دائمی و روان زندگی هستند.
تاریخچه بیلبورد
پیشینه آگهینما به اولین تمدنها باز میگردد و ما در تاریخ مصر باستان به ستونهای سنگی اوبلیسک برمیخوریم که ستونهایی چهاروجهی با نوک هرمی شکل هستند. این ستونها نه تنها جنبه تزئینی داشتهاند بلکه برای ترویج مذهب مصریان باستان به کار میرفتهاند و بر روی آنها جملات مذهبی کنده کاری شدهاند.
همچنین اوبلیسکهایی وجود دارند که بر روی آنها قوانین مهم کشوری نوشته شدهاند و در معرض دیدعموم قرار میگرفتهاند. هرچند مطالب موجود بر این ستونها محدود به موارد مذهبی و سیاسی است، اما بدون شک در تعریف امروز از تبلیغات میگنجد.
نخستین قدمها در مسیر تبلیغات در سال ۱۴۵۰، زمانی که یوهان گوتنبرگ Johannes Gutenberg ماشین چاپ قابل حمل را اختراع کرد، با انتشار برگههای آگهی دستی، تبلیغات به شکل امروزی آن به مردم معرفی شد.
در سال ۱۷۹۶، با تکمیل روشهای لیتوگرافی، اولین پوسترتصویر سازی شده، به وجود آمد. به مرور زمان، مردم به دنبال جاهایی مناسب برای نسب آگهیهای خود بودند تا در محدودهٔ زمانی مشخص، بیشترین بازدیدکننده و بالاترین تأثیر را داشته باشد، به این ترتیب، ستونها و جعبههای ویژهٔ نصب آگهی در نقاط پر رفتوآمد شهرها برپا شد.
اولین بار تبلیغات در حاشیه جادهها توسط بازرگانان و کسبه محلی آمریکایی به کار رفت. آنها علامتها و تابلوهایی را بر دیوارها و نردهها نقش میکردند یا پوسترهایی را بر روی تیرهای تلگراف، دیوارها و هر محل ممکن، نصب میکردند. در نیویورک در سال ۱۸۳۵، اولین پوستر بسیار بزرگ در فضای خارجی نصب شد.
این پوستر ۱۵ متر مربعی، توسط چاپخانه جرد بل (Jared Bell) برای تبلیغ یک سیرک به چاپ رسید.
قرن بیستم و تحولات تبلیغاتی
در سالهای ۱۹۰۰، در صنعت تولید آگهینما اتفاق بزرگی رخ داد. صنایع و شرکتهای بزرگ برای تبلیغ کالاهای خود در بازرارهای داخلی، به استفادهٔ گستردهای از بیلبورد پرداختند و تصاویر بزرگ و پرجلوه از خمیردندان و صابون گرفته تا انواع خوراکیها و نوشیدنیها،بر روی بیلبوردها ظاهر شدند.
در دوران جنگ، تبلیغات روی بیلبوردها، بر رویبسیج نیروها و دفاع از کشور و شعارهای وطن پرستانه متمرکز میشد و در دوران صلح، این تمرکز بر روی بهبود بخشیدن .
وضعیت امروزی بیلبورد، استرابورد و عرشه پل
با ظهور فناوری دیجیتال، تابلوهای دستنویس و نقاشیشده، جای خود را به نسخههایی از تصاویر دیجیتالی داده است که بر روی هر نوع سطح ممکن، چاپ و نصب میشوند.
داخل فروشگاههای بزرگ و فرودگاه نمونههایی از مکانهایی هستند که در آنها این تصاویر به چشم میخورند. از ابتداییترین تمدنها تا به امروز، بشر از تابلوی آگهی – در هر شکل و اندازه – به امیدِ یافتن بازاری برای کالاهای مادی و معنوی خود سود جسته است و این کار موجب ارتقاء بسیاری از جنبههای زندگی شدهاست.
آنها مبدل به یکی از محبوبترین وسایل خبررسانیشدهاند، بنا به گفتهٔ یکی از متخصصان، دلیل این محبوبیت یا به خاطر مخاطبفراوان و قیمت مناسب آن است یا به این دلیل که امروزه مردم بیشتر وقت خود رادر خودروها و در حال تردد در خیابانها میگذرانند، در هر صورت، تابلوهای آگهی، باقی خواهند ماند.
بیشتر بدانید: اگر می خواهید درباره تعرفه استرابورد، اجاره بیلبورد و بیلبورد در مشهد اطلاعاتی کسب کنید، می توانید به این صفحات مراجعه کنید.
اجزا تشکیل دهنده
بیلبوردها با توجه به نیاز می توانند شامل بخش های گوناگونی باشند، اما معمولا بخش های زیر را دارهستند:
- فونداسیون: در زیر زمین است و وظیفه نگهداری بار کل سازه را دارد.
- پایه: صفحه نگهدارنده بر روی آن سوار می شود و جهت ارتفاع بخشیدن به تابلو استفاده میشود.
- صفحه نمایش آگهی: فریم نگهداری آگهی است. یعنی همان قسمت پشت بیلبورد.
- رویه تابلو: جهت نصب آگهی استفاده می شود و سطحی صاف و یکدست دارد.
- سیستم نور پردازی: معمولا پژکتور یا لامپ مهتابی است.
- راهرو ها و نردبان های تعویض رویه.
- کلیپس و سپری: جهت صاف نگهداشتن بنر برروی بیلبورد استفاده می شود. یعنی با کشیدن بنر، باعث میشود صاف نگهداشته شود.
- آگهی: این بخش همواره تغییر میکند و آگهی های مشتریان برروی آن نصب می شود که معمولا به شکل بنر، فلکسی یا استیکر است.
کاربردهای بیلبورد، استرابورد و عرشه پل
در بسیاری از کشورها، تختههای آگهی به مردم کمک میکنند تا جایی برای غذا خوردن، خوابیدن یا تهیه بنزین پیدا کنند، به خصوص در جایی مانند آمریکا، با بزرگراههای متعدد و مسافتهای طولانی و خالی از سکنه بین شهری، وجود چنین تابلوهایی برای مسافرین غریب و خسته، نعمتی بزرگ است.
از طرفی تابلوهای آگهی، به بسیاری از شرکتها و دارندگان صنایع مختلف کمک میکنند و وجود این تابلوهای بزرگ، برای شرکتها و تجارتهای نوپایی که قادر به پرداخت هزینهٔ تبلیغات تلویزیونی نیستند، بسیار مفید بوده است.
در مقایسه با قیمت تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و کم نتیجه بودن تبلیغات در داخل مجلات و روزنامهها، بیلبورد، میتواند با هزینه کمتر، بیشترین تعداد مخاطب را داشته باشد.
واژه گستر همواره آماده ارائه مناسبترین و بهترین خدمات در زمینه تبلیغات محیطی-بیلبورد – استرابورد – عرشه پل – تبلیغات جاده ای – تبلیغات نوار ساحلی و بیلبوردهای شهرستان به مشتریان عزیز است.